BEŞAMELLİ NUAR TARİFİ
MALZEMELER
1 adet nuar
1 çorba kaşığı margarin
400 gr cheddar peyniri
250 gr dana jambon
2 çorba kaşığı un
4 adet domates
600 gr mantar
1 adet soğan
Kekik
Sarımsak
Karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Nuarı tüm olarak sıvı yağda kızartın. Domates, kekik, sarımsak,
karabiber, tuz ekleyerek pişirin. Soğuduktan sonra ince ince dilimleyin. Öte yanda
piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile soteleyin. 2 çorba kaşığı un ile
1 çorba kaşığı kaşığı yağ ile hafifçe kavurun. Üzerine sıcak nuar suyunu ekleyin,
boza kıvamında sos haline getirin ve pişirin.
Payreks kabın iki yanına: bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir
dilimi dizin. Ortaya sote mantarları ekleyip, hepsinin üstüne beşamel sosu
dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder