BATIRIK


BATIRIK TARİFİ










MALZEMELER

2,5 Su bardağı ince bulgur
3 Su bardağı ılık su
1,5 Su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 Orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1,5 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
1,5 Tatlı kaşığı kimyon

HAZIRLANIŞI

Bulguru derin bir tepsiye koyun ve ılık suyla ıslatın. Üzerine kapak kapatarak 20-25 dakika kadar bekletin.
Soğanı ince ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Domatesleri küçük küçük doğrayın.
Bulgurun üzerine kuru soğan, salça, domates, kimyon ve kırmızıbiber ekleyerek yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini ekleyip tekrar yoğurun. Yeşil soğan, maydanoz, tuz, limon suyu ekleyip karıştırın.
Avuç içinde sıkarak köfte şekline getirin. Marul ile servis edin.
Ermenek’de batırık, dövülmüş ceviz içiyle, Mersin’de ise susamla veya yer fıstığıyla yapılır. Malatya BATIRIK adlı yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder