BONFİLE SOTE ŞASÖR TARİFİ
MALZEMELER
4 kişilik
4 adet sığır filetosu
4 çorba kaşığı rafine yağı
1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
½ çay kaşığı un
1 bağ kıyılmış maydanoz
tuz
bir tutam karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye tereyağının yarısını koyup ekleyin. Soğanı
ilave din bir kere karıştırın, mantarı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurup unu ilave
edin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ekleyin. Şarabın yarısından fazlasını
kaynatarak çektirin ve domatesi ekleyin.
Domateslerin bırakacağı suyu çekinceye dek 8-10
dakika kadar pişirip ateşten alın. Sıcak olarak saklayın. Sığır filetolarını tuzlayın ve biberleyip bir
tavada az yüksek ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirin ve bir
güvece ya da servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içine tereyağını
ekleyip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üstüne döküp
servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder