ÇEMENLİ BÖREK


ÇEMENLİ BÖREK TARİFİ









MALZEMELER

2 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Bir çay bardağı suyu ile sıvı yağı karıştırın. Yarısını yufkaların arasına sürün geri kalanını da yufkaların üzerine sürün. Daha sonra yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Tüm şeritleri ikiye bölün. Bir kasede çemen, peynir ve ceviz içlerini karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kesilen şerit parçalara bölün ve yufkaları muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin ve 200° derece fırında yeteri kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder