ÇEMENLİ BÖREK TARİFİ
MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bir çay bardağı suyu ile sıvı yağı karıştırın. Yarısını yufkaların
arasına sürün geri kalanını da yufkaların üzerine sürün. Daha sonra yufkaları 6
cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Tüm şeritleri ikiye bölün. Bir kasede
çemen, peynir ve ceviz içlerini karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kesilen
şerit parçalara bölün ve yufkaları muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin ve
200° derece fırında yeteri kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder