CRÈME BRULEE


CRÈME BRULEE TARİFİ













MALZEMELER

1 paket krema (200 ml kutu)
1 bardak süt
3 çorba kasığı toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
Pudra sekeri

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede kremayı, süt ve vanilya ile kaynatın. Başka bir kapta, yumurtaları toz seker ile beraber iyice çırpın. Kaynayan sütü yavaşça yumurtalı karışıma ilave edin. Bu karışımı fırına dayanıklı kaplara kepçe yardımı ile doldurun. Fırın tepsisinin içine su doldurun ve bu kapları içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında, kenarları sertleşinceye dek 30-35 dakika pişirin. (tepsiyi salladığınızda ortasının hala yumuşak olması gerekmektedir). Oda sıcaklığında soğuması için bekletin. Fazla pişmemesi için su dolu tepsiden çıkarın. Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını açın ve fırında iyice kızarmasını bekleyin. Kaselerin üstüne pudra şeker serpin. Pudra şeker eriyip karamelize olana kadar fırında/ızgarada bekletin. Ilık şekilde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder