CRÈME BRULEE TARİFİ
MALZEMELER
1 paket krema (200 ml kutu)
1 bardak süt
3 çorba kasığı toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
Pudra sekeri
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede kremayı, süt ve vanilya ile kaynatın. Başka bir kapta,
yumurtaları toz seker ile beraber iyice çırpın. Kaynayan sütü yavaşça yumurtalı
karışıma ilave edin. Bu karışımı fırına dayanıklı kaplara kepçe yardımı ile
doldurun. Fırın tepsisinin içine su doldurun ve bu kapları içi su dolu bir
fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında, kenarları sertleşinceye
dek 30-35 dakika pişirin. (tepsiyi salladığınızda ortasının hala yumuşak olması
gerekmektedir). Oda sıcaklığında soğuması için bekletin. Fazla pişmemesi için su
dolu tepsiden çıkarın. Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını açın ve fırında
iyice kızarmasını bekleyin. Kaselerin üstüne pudra şeker serpin. Pudra şeker
eriyip karamelize olana kadar fırında/ızgarada bekletin. Ilık şekilde servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder