ÇERKEZ MANTISI


ÇERKEZ MANTISI TARİFİ











MALZEMELER

3 su bardağı un
1su bardağı su
tuz
1 kaşık sıvı yağ
iç malzemesi:
2 adet haşlanmış patates
maydanoz
kişniş
tuz
yeşil soğan
karabiber

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tavada soğanı kavurun ve haşlanmış patatesleri içine ekleyin birlikte kavurun.  Tuz,  karabiber, kişniş ve maydanozu üstüne ekleyin ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ardından  un ile ince olarak açın. Çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekilde kesin. Hazırlamış olduğunu karışımdan içine koyup ikiye kapatın. Dilerseniz  diğer mantılar gibi suda haşlayın dilerseniz yağda kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp salçalı sosu da üzerine ilave edin. Maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder