ÇERKEZ MANTISI TARİFİ
MALZEMELER
3 su bardağı un
1su bardağı su
tuz
1 kaşık sıvı yağ
iç malzemesi:
2 adet haşlanmış patates
maydanoz
kişniş
tuz
yeşil soğan
karabiber
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tavada soğanı kavurun ve haşlanmış patatesleri içine ekleyin birlikte
kavurun. Tuz, karabiber, kişniş ve maydanozu üstüne ekleyin
ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ardından un ile ince olarak açın. Çay bardağı yardımı ile
yuvarlak şekilde kesin. Hazırlamış olduğunu karışımdan içine koyup ikiye
kapatın. Dilerseniz diğer mantılar gibi
suda haşlayın dilerseniz yağda kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp
salçalı sosu da üzerine ilave edin. Maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder