BÜRYAN PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3,5 su bardağı pirinç
4 çorba kaşıgı margarin
1 demet taze nane
2 demet taze soğan
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir iki saat önceden pirinçleri ılık suya koyun ve üzerine bir çorba
kaşığı tuz gezdirip, dinlenmesi için bırakın.
Etleri bir kaşık margarinde biraz çevirin. Etler çok hafif kızardıktan
sonra, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin. Etler piştikten
sonra kevgirle başka bir kaba alın. Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp sudan
geçirerek tuzunu ve ununu akıtıp süzün.
Başka bir tencerede üç kaşık margarin eritin. Süzülen pirinçleri içine ekleyip,
karıştırarak kavurun. Beş on dakika sonra ince doğranmış taze soğan ve naneyi
de pirince ilave edin ve kavurmaya devam edin. Bir süre beraber kavrulduktan
sonra tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık 5 bardak et suyunu pirince dökün.
Etleri de üstüne dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun ve önce yüksek
sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin
demlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder