ÇİNGENE YAHNİSİ TARİFİ
MALZEMELER
1 kilo kemikli parça kuzu
15 adet arpacık soğanı
2 adet havuç
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı kekik
5-6 adet taze patates
6-7 adet mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
Yeterince tuz, karabiber, maydanoz
HAZIRLANIŞI
Dibi kalın bir tencerede, oldan parçalara bölünmüş
kuzu etini, suyunu çekincene dek çevirin. Margarini ekleyip, yağ ısınmaya
başlayınca ayıklanmış soğanları ekleyin. Birlikte karıştırarak biraz kavurun.
Bir bardak sıcak su ekleyerek etleri pişmesi için bırakın. Etler yumuşarken daha
önce doğramış olduğunuz yeşilbiberi, havucu, tüm olarak patatesleri, kekik ve
karabiberi, mantarı, ezilmiş domates salçasını ekleyerek biraz daha su ilave
edin. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ocaktan alın. Servis
yaparken üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder