ÇİNGENE YAHNİSİ


ÇİNGENE YAHNİSİ TARİFİ









MALZEMELER

1 kilo kemikli parça kuzu
15 adet arpacık soğanı
2 adet havuç
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı kekik
5-6 adet taze patates
6-7 adet mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
Yeterince tuz, karabiber, maydanoz

HAZIRLANIŞI

Dibi kalın bir tencerede, oldan parçalara bölünmüş kuzu etini, suyunu çekincene dek çevirin. Margarini ekleyip, yağ ısınmaya başlayınca ayıklanmış soğanları ekleyin. Birlikte karıştırarak biraz kavurun. Bir bardak sıcak su ekleyerek etleri pişmesi için bırakın. Etler yumuşarken daha önce doğramış olduğunuz yeşilbiberi, havucu, tüm olarak patatesleri, kekik ve karabiberi, mantarı, ezilmiş domates salçasını ekleyerek biraz daha su ilave edin. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ocaktan alın. Servis yaparken üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder