CİĞER PATE


CİĞER PATE TARİFİ

MALZEMELER

1 kg tavuk ciğeri
100 gr çiğ krema
1 çorba kaşığı konyak
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet bir küçük soğan
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi ekleyip, bir tencereye koyun ve üstlerini örtecek kadar su ekleyerek on beş dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün. Soğuduktan sonra, mikserle bütün malzemelerle birlikte karıştırın. Tavuk suyunu, kıvama gelene kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin. Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır. Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder