CHİMİCHANGA


CHİMİCHANGA TARİFİ









MALZEMELER

4 kişilik
400 gr tavuk
2 adet yufka
1/2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı un
1/2 su bardağı su
acı biber sosu
1/2 su bardağı krema
kırmızı biber
tuz
karabiber
200 gr kaşar peyniri rendesi
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Önce tavuğu haşlayın. Tavuk piştikten sonra soğutun ve sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın ve üzerine margarin, salça ve unu ilave edin. Karabiber, kırmızıbiber, tuz ve suyu da ilave edip suyunu çekene dek kaynatın. Tavuk parçalarını da içine atın.
Yufkaları bir tabak ile yuvarlak şekilde kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın.  Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına sürün. Kaşarlar eridikten sonra fırından çıkarın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da ekleyin ve kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine tavuklu harçtan koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder