ÇERKEZ TAVUĞU


ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ









MALZEMELER

1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Tavuğu yıkayın ve tencereye koyup 3 su bardağı su ve tuz ilave ederek kısık ateşte, 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince didikleyin. Tavuk etlerini servis tabağına düzgünce yerleştirin. Sarımsağı, ekmek içini ve cevizi küçük küçük doğrayın. 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Didiklenmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın. Bir tavada yağın içine kırmızıbiber ilave ederek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız biberli yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder