ÇİN USULÜ BALLI TAVUK


ÇİN USULÜ BALLI TAVUK TARİFİ










MALZEMELER

600 g tavukgöğsü
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım portakalın suyu
1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
100 gr kavrulmuş yer fıstığı
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 demet taze soğan
20 g taze zencefil, kıyılımış
1 tane kırmızı dolmalık biber
4 çorba kaşığı mısıryağı
3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü
Tuz
Karabiber

4 kişilik

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın. Soya sosunu, portakal suyunu, likörü, karabiberi, zencefili, köriyi, balı, ve iri doğranmış taze soğanı karıştırarak 20 dakika terbiye olması için beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin suyunu süzün ve yağda kızartın. Tavadan alın ve sıcak bir yerde bekletin.
Biberleri çubuk şeklinde doğrayın. Kalan soğanı da dilimleyin ve üzerine ilave edin. 3-4 dakika yağda kızartın. Ayırdığınız tavuk suyunu ve terbiyeli tavuğu ilave edin. Hepsini 5 dakika kadar pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içinde eritin. Tavada biraz kaynatın ve beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ekleyin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder