ÇİN USULÜ BALLI TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
600 g tavukgöğsü
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım portakalın suyu
1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
100 gr kavrulmuş yer fıstığı
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 demet taze soğan
20 g taze zencefil, kıyılımış
1 tane kırmızı dolmalık biber
4 çorba kaşığı mısıryağı
3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü
Tuz
Karabiber
4 kişilik
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın. Soya sosunu,
portakal suyunu, likörü, karabiberi, zencefili, köriyi, balı, ve iri doğranmış
taze soğanı karıştırarak 20 dakika terbiye olması için beklemeye bırakın.
Terbiyelenmiş etin suyunu süzün ve yağda kızartın. Tavadan alın ve sıcak bir
yerde bekletin.
Biberleri çubuk şeklinde doğrayın. Kalan soğanı da dilimleyin ve üzerine
ilave edin. 3-4 dakika yağda kızartın. Ayırdığınız tavuk suyunu ve terbiyeli
tavuğu ilave edin. Hepsini 5 dakika kadar pişirin. Mısır nişastasını bir miktar
suyun içinde eritin. Tavada biraz kaynatın ve beklemeye bıraktığınız tavuk
etlerini ve tuzu ekleyin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık
ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder