ÇİNEKOP PİLAKİ TARİFİ
MALZEMELER
8 adet orta boy çinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
3 diş sarmısak
2 adet orta boy patates
1 adet kereviz
2 adet domates
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Çinekopları temizleyin ve
yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarımsakları ince ince
kıyın, havuç ve soğanları küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtın ve soğanı,
havucu ve sarımsakları soteleyin.
Patatesleri, domatesleri ve kervizleri de küp şeklinde doğrayın ve
ardından onları da tavaya ilave edip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ilave edin. Tuzu
ve sıcak suyu da ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Bu karışımı tepsideki
çinekopların üstüne dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° sıcak fırında
yarım saat kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder