ÇİNEKOP PİLAKİ


ÇİNEKOP PİLAKİ TARİFİ











MALZEMELER

8 adet orta boy çinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
3 diş sarmısak
2 adet orta boy patates
1 adet kereviz
2 adet domates
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

Çinekopları  temizleyin ve yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarımsakları ince ince kıyın, havuç ve soğanları küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtın ve soğanı, havucu ve sarımsakları soteleyin.  Patatesleri, domatesleri ve kervizleri de küp şeklinde doğrayın ve ardından onları da tavaya ilave edip sotelemeye devam edin.  Birkaç dakika sonra salçasını da ilave edin. Tuzu ve sıcak suyu da ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Bu karışımı tepsideki çinekopların üstüne dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° sıcak fırında yarım saat kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder