ACIBADEM TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Sütün içine çubuk vanilya koyun sütü ısıtın. Sonra vanilya çubuğunu sütün içinden çıkarın ve kaldırın. Başka bir kapta toz şekeri yumurtalarla çırpın ve karıştırarak tek seferde vanilyalı sütü ekleyin.
Acıbadem bisküvilerini mikserde toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Daha sonra limon suyunu üzerine ilave edin.
18-20 cm. çapındaki kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kalıbı sürün ve 45 dakika benmari usulü pişirin. Arada bir bıçağın ucunu batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder