KADINBUDU KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
500 gr YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri haşlayın ve süzün. Soğanları yemeklik olarak doğrayın ve tavada az miktarda sıvı yağ ile birlikte öldürün. Üzerine kıymanın yarısını ekleyin ve orta derecede kavurun. Yağı tamamen süzün ve bir yayvan kaba aktarın. İçine pirinç, 3 yumurta sarısı ve 2 yumurta akı, ince kıyılmış maydanoz ekleyerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gram kıyma da eklendikten sonra 6 dakika yoğurun.
Önemli olan malzemelerin birbiri ile özdeşmesidir. Hazırlanan harçtan iri ve yassı oval şekilli hazırladığınız köfteleri una bulayın . Bir kap içinde bir yumurta ve diğer yumurtanın akını çırpın ve unlanmış köfteleri içine batırılır. Son olarak yeniden una batırın ve tavada iyice ısıtılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartın. Böylece iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteleri bir kağıt havlu üzerinde bekletin. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatın ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder