KADINBUDU KÖFTE

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ










MALZEMELER

500 gr YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri haşlayın ve süzün. Soğanları yemeklik  olarak  doğrayın  ve tavada  az  miktarda sıvı yağ ile birlikte öldürün. Üzerine  kıymanın yarısını ekleyin ve orta derecede kavurun. Yağı tamamen süzün ve bir yayvan kaba aktarın. İçine pirinç, 3 yumurta  sarısı ve 2  yumurta akı, ince kıyılmış  maydanoz ekleyerek  tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gram kıyma da eklendikten sonra 6  dakika yoğurun.

Önemli  olan malzemelerin birbiri ile özdeşmesidir. Hazırlanan  harçtan iri ve yassı oval  şekilli hazırladığınız köfteleri una bulayın  . Bir kap içinde  bir yumurta ve diğer yumurtanın akını  çırpın ve  unlanmış  köfteleri içine batırılır.    Son   olarak  yeniden  una batırın ve  tavada iyice  ısıtılan zeytin  yağında   altın  rengini  alıncaya  kadar kızartın. Böylece iki yumurta akının  kullanılması  köftelerin  bol  saçaklı  olmasını  sağlar. Tavadan  çıkarılan  köfteleri  bir  kağıt  havlu  üzerinde  bekletin. Köftelerin  üzerine  birkaç damla  limon  damlatın ve  maydanozla süsleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder