ACILI TAVUK VE PİRİNÇ

Acılı Tavuk ve Pirinç Tarifi









MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı ısıtıp tavuk göğüslerini kızartın. Tavuklar pişince bir kenara ayırın. Ayrı bir tavada yağı ısıtıp unu esmerleşceye kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ekleyip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış tavukları ekleyip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

Her servis 389 kalori, 32 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder