AVUNYA MANTISI TARİFİ
MALZEMELER
1/2 kg nohut
4 adet yufka
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Nohutları akşamdan ıslatın ve ıslattığınız nohudu,
soğan, et, zeytinyağı ve salça ile birlikte pişirin. Diğer tarafta 4 adet
yufkayı rulo yapın ve 1-1.5 cm eninde kesin. Fırın tepsisini yağlayın ve üzerine
dizin. Üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve fırında kızartın. Daha
sonra önceden pişirdiğiniz nohudu üzerine dökün ve tekrar fırına sürün. Bu
şekilde on dakika daha pişirin. Üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt döküp,
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder