AVUNYA MANTISI


AVUNYA MANTISI TARİFİ










MALZEMELER

1/2 kg nohut
4 adet yufka
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Nohutları akşamdan ıslatın ve ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağı ve salça ile birlikte pişirin. Diğer tarafta 4 adet yufkayı rulo yapın ve 1-1.5 cm eninde kesin. Fırın tepsisini yağlayın ve üzerine dizin. Üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve fırında kızartın. Daha sonra önceden pişirdiğiniz nohudu üzerine dökün ve tekrar fırına sürün. Bu şekilde on dakika daha pişirin. Üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder