AVCI BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER
1/2 kg süt
750 gr kıyma
kırmızı biber
3 adet yumurta
kabın aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş rendelenmiş soğan
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıymayı soğan ile birlikte kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeleri
karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavayı biraz yağlayın
ve hazırlamış olduğunuz hamuru fincan ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan
sonra alıp, parça parça kızartın. Parçaların her birinin içerisine daha önceden
kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyun ve sigara böreği gibi sarın, sonra
yumurtanın beyazı ile yapışırın. Kızarttığınız tarafın iç tarafa gelmesine özen
gösterin. Tüm hamurları bu şekilde hazırlandıktan sonra hamurları buzdolabına
kaldırın. Daha sonra 3 adet yumurtayı çırpın. Börekleri önce galeta ununa sonra
da yumurtaya bulayın ve bol yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder