AVCI BÖREĞİ


AVCI BÖREĞİ TARİFİ










MALZEMELER

1/2 kg süt
750 gr kıyma
kırmızı biber
3 adet yumurta
kabın aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş rendelenmiş soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Kıymayı soğan ile birlikte kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeleri karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavayı biraz yağlayın ve hazırlamış olduğunuz hamuru fincan ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan sonra alıp, parça parça kızartın. Parçaların her birinin içerisine daha önceden kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyun ve sigara böreği gibi sarın, sonra yumurtanın beyazı ile yapışırın. Kızarttığınız tarafın iç tarafa gelmesine özen gösterin. Tüm hamurları bu şekilde hazırlandıktan sonra hamurları buzdolabına kaldırın. Daha sonra 3 adet yumurtayı çırpın. Börekleri önce galeta ununa sonra da yumurtaya bulayın ve bol yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder