BAĞDAT SÜTLACI


BAĞDAT SÜTLACI











MALZEMELER

4 kişilik
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içine pirinç ve 1,5 su bardağı su koyun ve suyunu çeken kadar haşlayın. Pirinç haşlandıktan sonra süzün. Tuzu, sakızı, haşlanan pirinci ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana kadar pişirin. Bekletmeden kaselere dökün. Başka bir tencerenin içine 1/2 su bardağı su, limon suyu ve toz şekeri koyup karıştırın.  Koyu bir şurup kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin ve piştikten sonra soğumaya bırakın. Şerbet soğuduktan sonra iyice soğuyan sütlacın üstüne dökün ve kaymakla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder