BAĞDAT SÜTLACI
MALZEMELER
4 kişilik
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine pirinç ve 1,5 su bardağı su koyun ve suyunu çeken kadar
haşlayın. Pirinç haşlandıktan sonra süzün. Tuzu, sakızı, haşlanan pirinci ve
sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana kadar pişirin. Bekletmeden
kaselere dökün. Başka bir tencerenin içine 1/2 su bardağı su, limon suyu ve toz
şekeri koyup karıştırın. Koyu bir şurup
kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin ve piştikten sonra soğumaya bırakın.
Şerbet soğuduktan sonra iyice soğuyan sütlacın üstüne dökün ve kaymakla birlikte
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder