BAHÇIVAN SANDALI
MALZEMELER
1 kg. patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gr. sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz
Kekik
pul biber
karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr. kaşar peyniri rendesi
kızartmak için ay çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve tuzlu suda 20 dakika kadar
bekletin. Patlıcanları yıkadıktan sonra önlü arkalı kızartın. Bir tencerede 2
çorba kaşığı margarin ekleyin ve margarini eritin. Tavuk etlerini, ısıttığınız
yağın içine atin renkleri dönene kadar sote şeklinde pişirin. Küp şeklinde
doğranmış havuç, kabak, patates, küçük doğranmış sivri biber ve bezelyeyi üzerine
ekleyin. 5 dakika orta ateşte soteleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve hiç su eklemeden
sebzeleri 10 dakika daha pişirin. İçine dereotu,
karabiber, maydanoz, tuz, kekik ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Patlıcanları
tepsiye çıkarıp, ortalarını açın ve hazırlamış olduğunuz içle doldurun. 1 kaşık
salçayı 1 bardak suyla ezdikten sonra patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Üstünü
alüminyum folyo ile kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. İsteğe
göre sarımsaklı yoğurt ya da rendelenmiş kaşar peynir ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder