BRETON ÇORBASI


BRETON ÇORBASI TARİFİ








MALZEMELER

8 kişilik
2 adet orta boy soğan
250 gr kuru fasulye
1 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı tuz
15 su bardağı et suyu
2 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı yağ

HAZIRLANIŞI

Kuru fasulyeyi temizleyin ve akşamdan suya ıslayın. Sabah fasulyeleri yıkayın ve süzün. Soğanları soyun ve piyaz şeklinde doğrayın.  Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup ısıtın. Üzerine soğanları ilave edin, iki dakika kavurun ve fasulyeyi ekleyip bir dakika daha karıştırın. Üzerine et suyu ile tuzu ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten veya püre makinesinden geçirin. Başka bir tencereye yağ ve un koyarak orta ateşte 4 dakika kadar karıştırarak (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ekleyin. 3-4 dakika daha kaynatın ve ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder