DALYAN KÖFTE


DALYAN KÖFTE TARİFİ










MALZEMELER

1 kilo az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 yumurta
Bayatlatılmış yarım ekmek içi
Tuz, karabiber
1 kutu bezelye
2 adet havuç
2 adet domates
1 çay fincanı un

HAZIRLANIŞI

Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta ve bayat ekmeği iyice yoğurun ve el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açın. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanmış ve kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış havuç koyun ve rulo şeklinde sarın. Dikdörtgen şeklindeki bir payreksi kaba koyun ve 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra altına biriken suyu alın. Rendelenmiş domatesi hafifçe pişirilin ve üzerine köftenin suyunu ve unu ekleyin. Boza kıvamında bir sos elde edin. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sosu dökün. İsteğe göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapabilirsiniz. Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder