AHUDUDULU- LİMONLU KEK

AHUDUDULU- LİMONLU KEK TARİFİ








MALZEMELER

3.5 çorbakaşığı  (margarin veya tereyağ)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1.5 çorbakaşığı tozşeker
2.5 çorbakaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI

6 tane sufle kabını yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirin ve sufle kaplarına eşit miktarda paylaştırın.
Başka bir kapta  3.5 çorba kaşığı margarini eritin, üzerine un ve sütü ekleyip, karıştırarak kaynatın. 1 dakika sonra ateşten alın  ve soğuması için bırakın.
Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker ve üç çorba kaşığı limon suyunu üzerine ekleyin. Yumurta akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırlamış olduğunuz 2 karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.
190 derecede yaklaşık 18-20 dakika fırında pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder