ALLUCİYE TARİFİ
MALZEMELER
Kemikli ve biraz yağlı
kuzu veya koyun eti
250 gram köftelik kıyma
250 gram yeşil soğanın
yeşil kısmı
1 demet maydanoz
yarım kilo yeşil ekşi
erik
biraz tuz
1 su bardaği sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Erikleri
su ile yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra süzgece dökün ve ezerek
çekirdeklerini ayıklayın. Diğer taraftan kemikli eti sıvı yağda biraz kavurun
ve üzerine etin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana kadar
pişirin.
Bu
arada kıymaya biraz tuz ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz eti küçük
yuvarlak köfteler haline getirin. Bu köfteleri ayrı bir tavada sıvı yağda biraz
kavurun. Etler pişince içine köfteleri ekleyin, üstüne erikleri, doğranmış
yeşil soğanları da ekleyin ve biraz tuz atın. Yarım saat, önce hızlı, kaynamaya
başlayınca da kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra
doğranmış maydanozu üzerine atıp servis yapın.
Not
: Bu yemek Mardin ilimize aittir. Alluciyenin anlamı erik yemeği’dir. Bu yemek
pilavnile birlikte yenilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder