ALLUCİYE


ALLUCİYE TARİFİ












MALZEMELER

Kemikli ve biraz yağlı kuzu veya koyun eti
250 gram köftelik kıyma
250 gram yeşil soğanın yeşil kısmı
1 demet maydanoz
yarım kilo yeşil ekşi erik
biraz tuz
1 su bardaği sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Erikleri su ile yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayıklayın. Diğer taraftan kemikli eti sıvı yağda biraz kavurun ve üzerine etin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada kıymaya biraz tuz ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz eti küçük yuvarlak köfteler haline getirin. Bu köfteleri ayrı bir tavada sıvı yağda biraz kavurun. Etler pişince içine köfteleri ekleyin, üstüne erikleri, doğranmış yeşil soğanları da ekleyin ve biraz tuz atın. Yarım saat, önce hızlı, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra doğranmış maydanozu üzerine atıp servis yapın.

Not : Bu yemek Mardin ilimize aittir. Alluciyenin anlamı erik yemeği’dir. Bu yemek pilavnile birlikte yenilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder