ARNAVUT CİĞERİ


ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ










MALZEMELER

2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2  su baradağı un
1/2 demet  maydanoz
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Karaciğerin dışında buluna ince zarını soyun ve sinirlerlini çıkarın. Karaciğeri tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar halinde doğrayın. Bu parçaları büyükçe bir kaba koyun ve üzerine 1 kaşık kırmızı biber atıp karıştırın.
Yarım saat kadar dinlendirip, ciğerleri önce bol una bulayın. Sonra üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı ısıttığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika kadar pişirin ve kepçe yardımıyla yağını süzüp, tabağa alın. Pişen ciğerlerin üzerine biraz tuz atın. Tavadaki yağın dörtte birini alın ve üstüne yarım çorba kaşığı kırmızıbiber ekleyin. Orta ateşte karıştırdıktan sonra, yağı ciğerin üzerine gezdirin.
İnce ince doğrayıp,  tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder