ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ
MALZEMELER
2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 su baradağı un
1/2 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Karaciğerin dışında buluna ince zarını soyun ve sinirlerlini çıkarın. Karaciğeri
tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar halinde doğrayın. Bu parçaları
büyükçe bir kaba koyun ve üzerine 1 kaşık kırmızı biber atıp karıştırın.
Yarım saat kadar dinlendirip, ciğerleri önce bol una bulayın. Sonra üzerindeki
fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı ısıttığınız
tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika kadar
pişirin ve kepçe yardımıyla yağını süzüp, tabağa alın. Pişen ciğerlerin üzerine
biraz tuz atın. Tavadaki yağın dörtte birini alın ve üstüne yarım çorba kaşığı
kırmızıbiber ekleyin. Orta ateşte karıştırdıktan sonra, yağı ciğerin üzerine
gezdirin.
İnce ince doğrayıp, tuzla
ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, ince kıydığınız maydanoz ve soğanı
karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle
birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder