BALLI - MEYVELİ KAYGANA


BALLI - MEYVELİ KAYGANA TARİFİ











MALZEMELER

2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
1.5 su bardağı süt
Yarım paket tatlı mayası
Yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
Bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.)
Tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Tüm meyveleri bal ve limon ile karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın ve bu arada kayganaları hazırlayın. Büyükçe bir kaseye mayayla birlikte unu ilave edip bir tutam tuz ekleyin. Ortasına tozşeker ve çırpılmış yumurtaları koyun. Üzerine un ekleyip karıştırın
Bir seferde sütü ilave edin ve topaklanmasını önlemek için karıştırın. Daha sonra karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Isıtılmış tavayı çatala geçirdiğiniz tereyağı veya margarin ile iyice yağlayın. Sonra hazırlamış olduğunuz karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula ile çevirin. Karışımın hepsini bu şekilde kaygana haline getirin. Dilerseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder