BALLI - MEYVELİ KAYGANA TARİFİ
MALZEMELER
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
1.5 su bardağı süt
Yarım paket tatlı mayası
Yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
Bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.)
Tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Tüm meyveleri bal ve limon ile karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın ve
bu arada kayganaları hazırlayın. Büyükçe bir kaseye mayayla birlikte unu ilave
edip bir tutam tuz ekleyin. Ortasına tozşeker ve çırpılmış yumurtaları koyun.
Üzerine un ekleyip karıştırın
Bir seferde sütü ilave edin ve topaklanmasını önlemek için karıştırın. Daha
sonra karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Isıtılmış tavayı çatala geçirdiğiniz tereyağı veya margarin ile iyice
yağlayın. Sonra hazırlamış olduğunuz karışımdan birbirine temas etmeyecek
şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula ile çevirin.
Karışımın hepsini bu şekilde kaygana haline getirin. Dilerseniz servis tabağına
dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder