BAMYALI PİLİÇ


BAMYALI PİLİÇ TARİFİ









MALZEMELER

1 adet piliç
Yarım kg ayıklanmış bamya
4 tane domates, büyük doğranmış
3 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber

5 kişilik

HAZIRLANIŞI

Pilici temizleyin. Sonra küçük parçalara bölün ve tencereye margarinle beraber yerleştirin. Domatesleri tavuğun üzerine yayın. Tuz ve biber ekleyerek
15-20 dakika orta ateşte pişmeye bırakın.
Bamyaları da tavuğun üstüne yerleştirin. Yarım bardak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar orta ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine limon suyu katın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder